możesz cytować jak dziś do domu wracałem to przy -9 stopniach klima ręczna chodziła czy tego chcesz czy nie
[O2] padające żarówki
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez shado1. Żarówki zwykłe czy o zwiększonej jasności? Jaki konkretnie model?
2. Nie masz czasami zakodowanych xenonów?
3. Sprawdzałeś jakie masz napięcie podawane na żarówki?
Xenonów raczej nie mam zkodowanych, bo jest to początkowa wersja O2 a tam xenonów raczej nie było. zresztą jakby tak było to padały by mi chyba obie albo przynajmniej raz prawa raz lewa.
Napięcia nie sprawdzałem, biorę pod uwagę taką ewentualnosc
Komentarz
-
-
w BKD padały stosunkowo często, o ile pamiętam nie trzymały dłużej niż 6-9 miesięcy, w BXE i BSE ojca jest lepiej, coś tam nam popadało, ale na pewno dłużej niż rok, mówię o krótkich światłach, po ponad 2 latach u mnie jedna z tyłu padła.saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Ja kiedyś w korku w dzień włączyłem światła mijania i widziałem odbicie świateł na samochodzie przede mną. Jestem pewien na 100% że obydwa reflektory działały. W ułamku sekundy zgasły Dobrze że to było za dnia a nie noc, wioska i jazda przy blasku księżyca . W ASO wymienili żarówki i dalej pomykam.
Komentarz
-
-
Wczoraj znów miałem taki sam przypadek jak wcześniej. Jadę na trasie, zaczęło padać, pomyślałem że pasowało by włączyć światła. Pstryk i pozbyłem się znowu dwóch reflektorków. To nie jest normalne. W serwisie mówili mi jakieś pierdoły o przeskakującej iskrze z jednej przepalającej się żarówki na druga
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loydZamieszczone przez kjediU mnie przez 2.5 roku i 80 tys km padła jedna-lewy stop.
Ale wiem jedno - jeżeli podczas wymiany weżmie się żarówkę bezpośrednio w łapki to jest duża szansa, że padnie po 3-4 miesiącach.
Pozdrsaport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaale to dotyczy raczej żarówek w reflektorach, ktore się konkretnie grzeją.
U siebie zmieniłem fabryczne na takie http://allegro.pl/item1169586584_phi..._promocja.html, ale one wytrzymały mi jakieś 6 m-cy/15kkm (zresztą one tyle wytrzymują), po nich zmieniłem na te http://allegro.pl/item1173330130_zar...uide_2szt.html i one wytrzymały mi do dziś z przerwą 4 miesięczną na xenony+jazda dwa tygodnie na napięciu 14V "xenonowym" i nadal świecą (mineło 26m-cy i 62kkm)Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
Komentarz